Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kisiel wiśniowy własnej roboty

Składniki:

  • 1 szkl. soku wiśniowego
  • 1 szkl. wiśni
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 2 goździki
  • 1 szkl. gęstej śmietany
  • łyżeczka cukru pudru

    Sposób wykonania:
    1 szklankę wody doprowadzić do wrzenia z dodatkiem soku wiśniowego, cukru i goździkami, wówczas dodać mąkę wymieszana z ½ szklanki wody.
    Całość wymieszać i ponownie zagotować.
    Następnie przeląc do pucharków z wiśniami.
    Odstawić do zastygnięcia.
    Polać śmietaną ubitą z cukrem pudrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *