Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jeżyny na budyniowym kremie

Składniki:

  • biszkopty
  • łyżeczka skórki z cytryny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 op. budyniu waniliowego
  • 4 szkl. mleka
  • łyżka masła
  • 4 łyżki cukru
  • jeżyny
  • 50 g rumu
  • cukier puder do posypania
  • łyżka masła do formy

    Sposób wykonania:
    Biszkopty ułożyć na dnie formy wysmarowanej masłem.
    Posypać je cukrem pudrem i skórką z cytryny.
    Następnie 3 ½ szkl. mleka doprowadzić do wrzenia razem z cukrem i masłem, wówczas dodać budynie rozprowadzone w reszcie mleka.
    Całość dokładnie wymieszać i wylać na biszkopty.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 12 minut.
    Po tym czasie posypać wierzch jeżynami, które skropić rumem i posypać cukrem pudrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *