Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka zapiekane z serową masą

Składniki:

  • 8 jabłek
  • biszkopty
  • masło
  • bita śmietana

    Masa:

  • 25 dag serka homogenizowanego
  • filiżanka rodzynek
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki

    Sposób wykonania:
    Biszkopty pokruszyć i wsypać na dno formy wysmarowanej masłem.
    Następnie masło utrzeć razem z cukrem pudrem po czym nie przerywając mieszania dodawać po jednym żółtku, serek homogenizowany, biszkopty oraz rodzynki.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie jabłka przekroić na połówki i wydrążyć z nich gniazda nasienne.
    W powstałe otwory włożyć masę serową.
    Ułożyć je w formie z biszkoptami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 25 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *