Składniki:
- Ciasto:
-
- 450 g mrożonego ciasta francuskiego
- 200 g cukru,
- szczypta cynamonu,
- 20 g schłodzonego masła,
- 2-3 jabłka
Składniki: 1 kg jabłek 3 jajka 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny (roztopić) 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżki cynamonu orzechy, rodzynki Sposób przyrządzenia: Jabłka obrać ze skórek, pokroić, usunąć gniazda nasienne, rozdrobnić wg uznania. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w misce łyżka. Piec w…
Składniki: 4 słodkie jabłka deserowe sok z cytryny 4 bułki kajzerki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka mielonego cynamonu bita śmietana Sposób przyrządzenia: Każde jabłko pokroić na 3 grube plastry, usunąć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny. Bułeczki rozkroić w poprzek na 3 części. Cukier wymieszać z cynamonem. Na mocno rozgrzanym grillu opiekać jabłka i…
Składniki: 5 dużych twardych jabłek ¾ szklanki karmelu Sposób przyrządzenia: Na patelni podgrzewać ¾ szklanki cukru do momentu aż się rozpuści i nabierze koloru miodu, dolać kilka łyżek wrzącej wody, dokładnie wymieszać. Jabłka pokroić na ósemki, usunąć gniazda nasienne, podzielić na porcję. Przygotować odpowiednie kawałki folii aluminiowej, na każdym rozłożyć porcję pokrojonych jabłek, polać przygotowanym…