Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: biały rum

Caipirinha

– 1 miarka białego rumu– 2 łyżeczi cukru – limetka lub cytrynka – kostki lodu Limetkę lub cytrynkę wyszorować, pokroić na ćwiartki. Z 2-óch ćwiartek wycisnąć sok, dodać cukier, dobrze wymieszać. Dolać rum, dodać pozostałe 2 ćwiartki limetki, dopełnić potłuczonymi kostkami lodu. Całość dokładnie wymieszać.

Iceberg

– 1/3 miarka białego rumu– 2/3 miarki mleka – kilka kropli ekstraktu mięty pieprzowej – duża szczypta starej gałki muszkatałowej – kostki lodu Rum połączyć z mlekiem, dodać miętę i startą gałkę. Dokładnie wymieszać, dodać kostki lodu. Dla dekoracji można pucharek przybrać wisienką koktajlową. Do administratora Z pewnością szanowny administrator zna lepszą wersję Iceberg’a (jak…