Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drinki

Na mrozy

Składniki: piwo jasne min 12% ekstraktu – 1litr kilka gożdzików aromat rumowy lub waniliowy grzaniec galicyjski 150 ml lub wisniowka 'cherry cordial’ 100 ml plasterek cytryny Sposób przygotowania:Wlać do 2 kufli najlepiej glinianych, po połowie grzańca lub wisniówki wrzucić gozdziki + 2-3 krople aromatu. Uzupełnić piwem po ściance (piana minimalna) mikrofala ( 900W) – 1.45…

Najlepsze na kaca

Zgadzam się z powszechną teorią,że na kaca najlepsze są kwaśne zupy itp. a także, że powinno się jeść dużo i tłusto. Jednak na dolegliwości żołądkowe jakie występują rano, najlepsze jest coś pikantnego… osobiście polecam zupki błyskawiczne, flaczki domowej roboty, dobrze przyprawiony rosół, bądź kieliszek czystej wódki z pieprzem.

Liker karmelowy*

Składniki: 2 puszki mleka słodzonego skondensowanego mleko 3,2 % w kartonie 1 i 1/2 szklanki spirytusu Sposób przyrządzenia: Puszki mleka włożyć do garnka z woda aby były zanurzone i gotować na średnim ogniu tak żeby bulgotało przez ok 2-2,5 godziny .Odlać wodę i zostawić do następnego dnia do ostygnięcia. Otworzyć puszki i wyciągnąć karmel po…

Mleczna poezja

Składniki: 1 litr mleka 1 litr spirutusu lub czystej wódki 1 kg. cukru 1 kg. cytryn Sposób wykonania: Cytryny obrać jeśli mieszamy ze spirytusem, nie obierać jeśli z wódką, pokroić w plastry.Wszystkie składniki umieszczamy w odpowiednio dużym słoju na ok. 1 miesiąc(w ciemnym miejscu), co jakiś czas mieszając.Po miesiącu odcedzamy i smacznego:)