Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szarlotka po japońsku

Skład:

  • 8jaj
  • 25dag margaryny
  • 40dag cukru pudru
  • 30 dag maku
  • 60dag jabłek,
  • 10 łyżek kaszy manny
  • łyżeczka proszku do pieczeni
  • bakalie.

Sposób przyrządzenia:
Margarynie ucieramy z cukrem i dodajemy po jednym żółtku, łyżce sparzonego i zmielonego maku i dalej ucieramy. Następnie dodajmy starte na dużych oczkach jabłka i mieszamy. Na koniec dodać dobrze ubitą pianę z białek, kasze mannę i bakalie i lekko mieszamy. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 50 minut. POLEWA: pół kostki margaryny, pół szklanki cukru,2 czubate łyżki kakao i 2 łyżki zimnej wody. Wszystkie składniki włożyć do naczynia i gotować ok. 4 minuty. Polać wystudzone ciasto. Pyszne i niedrogie ciasto ,które polecam każdej gospodyni.

1 comment for “Szarlotka po japońsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *