Ja tez lubię!!:) a jaki to są parówki z małą zawartością tłuszczu??
Poniżej podaje swój ulubiony przepis:
Składniki
1 łyżka oleju
8 parówek
Ciasto:
50g zwykłej mąki
szczypta soli
1 jajko
150ml mleka
Opis i przyrządzanie
Olej wlać do formy do pieczenia o wymiarach 2,5 x 18 x 25cm. Parówki ułożyć w formie i opiekać na gorącym grillu, tylko po jednej stronie, przez około 5 minut, aby były chrupkie i rumiane.
Tymczasem zmiksować mąkę, sól, jajko i mleko.
Formę wyjąć z grilla i przewrócić kiełbaski w drugą stronę. Ciasto wlać do formy i postawić na ruszcie. Piec przez 30 sekund w bardzo wysokiej temperaturze, by upiec spód ciasta.
Ponownie przenieść formę na gorący grill i opiekać około 10 minut, aż ciasto będzie puszyste i chrupkie.
Polecam do tego sos pomidorowy i czosnkowy;)