[b]Pierś zapiekana[/b]
[b]Składniki:[/b]
Piersi z kurczaka (2 podwójne)
2 opakowania gęstej śmietany, 30%
[b]
Produkty Kamis:[/b]
½ łyżeczki Pieprzu czarnego mielonego
2 opakowania cebuli granulowanej Kamis
Szczypta soli czosnkowej Kamis
Bazylia, Oregano Kamis – do smaku
[b]
Sposób przygotowania:[/b]
Pierśi z kurczaka opłukać, wytrzeć dokładnie. Pokroić na mniejsze kawałki, najlepiej cienkie filety. Mięso posypać odrobiną soli i pieprzu, ułożyć na dnie w naczyniu żaroodpornym. Całość posypać ziołami, na koniec posypując dużą ilością cebuli granulowanej. Następnie nałożyć grubą warstwę śmietany. Całość zapiekać w piekarniku temp. 250 C około 0,5 godziny.
Podawać na gorąco.
SMACZNEGO!!
[b]Przepis nadesłano na konkurs Kamis. Autor: Tomasz J[/b]