[b]Wo³owinka z warzywami[/b]
[i]Sk³adniki:[/i]
[li]60 dag wo³owiny[/li]
[li]15 dag cebuli[/li]
[li]10 dag marchewki[/li]
[li]10 dag selera[/li]
[li]5 dag pietruszki[/li]
[li]1i1/2 szklanki roso³ku z kostki[/li]
[li]majeranek[/li]
[li]tymianek[/li]
[li]ocet winny[/li]
[li]sól[/li]
[li]pieprz[/li]
[li]cukier[/li]
[li]czosnek[/li]
[li]olej[/li]
[i]Sposób wykonania:[/i]
Marchew seler i pietruszkê obraæ, pokroiæ w kosteczkê i ugotowac w osolonej wodzie.
Cebulê obraæ i pokroiæ w plasterki, oprószyæ cukrem i podsma¿yæ na patelni. Miêso pokroiæ w kosteczkê, dodaæ do patelni dolaæ trochê octu winnego, przyprawiæ i wycisn±æ czosnek. Dusiæ oko³o 5-7 minut. Dolaæ rosolek i nadal dusiæ. Po uduszeniu podawaæ razem z ods±czonym z wody warzywami (ciep³ymi). Mo¿na wymieszaæ lub podawaæ oddzielnie.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)