19 marca 2005 at 00:30
#43360
Edyta
Participant
[b]barszczyk czerwony[/b]
[i]Sk³adniki[/i]
[li]1 i 1/2 kg buraków[/li]
[li]4-5 suszonych grzybów[/li]
[li]pêczek w³oszczyzny[/li]
[li]sok z cytryny[/li]
[li]sól[/li]
[li]pieprz[/li]
[i]Sposób wykonania[/i]
Grzyby namoczyæ, a potem ugotowaæ, wyj±æ z garnka. Na tym samym wywarze ugotowaæ w³oszczyznê, poczekac a¿ wystygnie i wyj±æ j±.. W innym garnku ugotowaæ pokrojone buraki z dodatkiem soli i soku z cytryny, odcedziæ. Po³±czyæ wywary i przyprawiæ sol± i pieprzem.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)