[b]Tortilla II[/b]
[i]Sk³adniki:[/i]
25 dag wo³owiny
1/3 szklanki czerwonego wina
2 z±bki czosnku
¶mietana
³y¿ka koncentratu pomidorowego
¶wie¿a kolendra
szalotka
sól
pieprz
pomidory
sa³ata lodowa
marchewka
[i]Sposób wykonania[/i]
Miêso pokroiæ na cieniutkie paseczki, doprawiæ wyci¶niêtym czosnkiem, zalaæ winem i oliw±. Odstawiæ na 1-2 godziny. Pomidory pokroiæ w kostkê, sa³atê lodow± poszatkowaæ, marchewkê zetrzeæ. Zrobiæ sos: 1/3 szalotki pokroiæ w cieniutk± kosteczkê, wymieszaæ z kolendr±, zalaæ 1/2 szklanki ¶mietany, dodaæ 1 ³y¿kê koncentratu. Doprawiæ sol± i pieprzem.
Miêso usma¿yæ. Tortille podgrzaæ na patelni (suchej). Na³o¿yæ miêso na placki, dodaæ pomidory , sa³atê i marchewkê. Zalaæ sosem i zwin±æ.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)