11 marca 2005 at 23:49
#43106
Edyta
Participant
[b]Zupa szparagowa[/b]
[i]Sk³adniki:[/i]
makaron
1/2 kg szparagów
1 szklanka ¶mietany
2 ¿ó³tka
1 ³y¿ka vegety
1 ³y¿ka cukru
sól
pieprz
[i]sposób wykonania:[/i]
Makaron ugotowaæ w osolonej wodzie i odcedziæ.
Szparagi oczy¶ciæ, wrzuciæ na wrz±c± osolon± wodê z dodatkiem cukru. Gotowaæ a¿ bêd± miêkkie i odcedziæ. DO wywaru dodaæ vegetê i podgotowaæ chwilê. Od szparagów odci±æ „g³ówki”, ca³± resztê zmiksowaæ. Dodaæ przecier i g³ówki. Zagotowaæ i odstawiæ z ognia. Wlaæ ¶mietanê i na samym koñcu roztrzepane ¿ó³tka. Podawaæ z makaronem.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)