10 marca 2005 at 00:19
#42983
Edyta
Participant
[b]Mozzarellowe grzanki[/b]
[i]Sk³adniki:[/i]
3 plastry sera mozzarella
3 ma³e plasterki szynki
6 kromek pieczywa tostowego
1-2 jajka
2 ³y¿ki mleka
m±ka
sól
pieprz
zio³a prowansalskie
[i]Sposób wykonania:[/i]
Plastry mozzarelli po³o¿yæ na kromki pieczywa, tak aby nie wystawa³y za brzegi . Posypaæ sol±, pieprzem i zio³ami. Przykryæ ma³ym plasterkiem szynki . 3 powsta³e kanapki przykryæ pieczywem tostowym. Brzegi kanapek zwil¿yæ wod± (delikatnie) i pozlepiaæ. Posypaæ brzegi m±k±. Jajko rozbiæ, dodaæ 2 ³y¿ki mleka. Wymieszaæ i zanurzyæ w tym grzanki, ponownie posypaæ je m±k±. Sma¿yc grzanki z obu stron na ma¶le lub oliwie z oliwek.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)