9 marca 2005 at 20:43
#42974
admin
Keymaster
Biszkopt który zawsze siê udaje:
6 jaj.
1szkl. cukru-niepe³na.
1 szkl.m±ki.
1/4 szkl. m±ki ziemniaczanej.
szczypta proszku do pieczenia.
Bia³ka oddzielamy od ¿ó³tek i ubijamy bia³ka mikserem pod koniec ubijania dodajemy po trochu cukier. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym ¿ó³tku.Nastêpnie ³±czymy obydwie m±ki i proszek do pieczenia.Przesiewamy do bia³ek delikatnie mieszaj±c, tym razem ³y¿k± ¿eby piana siê nie rozwali³a.Wylewamy do formy i pieczemy.Przesz³am kiedy¶ drogê przez mêkê próbuj±c piec biszkopty z ró¿nych przepisów a¿ natrafilam na ten i teraz wszystko jest proste .Przepis nades³any na Drug± Edycjê konkursu….przez ga¼dzinê. 😛 B)