9 marca 2005 at 19:10
#42968
admin
Keymaster
Kwa¶nica:
1 kg. ziemniaków.
30 dag. kiszonej kapusty.
75 dag. wieprzowiny.
2 dag. suszonych grzybów.
1 cebula.
2 z±bki czosnku, ziele angielskie, pieprz, sól.
Grzyby namoczyæ potem ugotowaæ. Miêso ugotowaæ w 6 szkl. osolonej wody z zielem ang. Wyj±æ z wywaru pokroiæ na porcje. Do wywaru dodaæ kiszon± kapustê, posiekan± cebulê, przeci¶niêty przez praskê czosnek i przyprawy, gotowaæ na ma³ym ogniu. Pod koniec gotowania dodaæ miêso i pokrojone grzyby. Ziemniaki obraæ, pokroiæ w kostkê i ugotowaæ osobno. odlane wymieszaæ z zup±.Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê konkursu…. przez ga¼dzinê.