7 marca 2005 at 22:47
#42925
Edyta
Participant
[b]Suflet ze ¶liwek suszonych[/b]
[i]Sk³adniki:[/i]
0,5 kg ¶liwek suszonych
100 gram cukru pudru
6 bialek
1 szklanka wytrawnego bia³ego wina
sok z cytryny
t³uszcz
[i]Sposób wykonania:[/i]¦liwki dok³adnie umyæ, prze³ozyæ do garnka, zalaæ winem i rozgotowaæ. Bia³ka ubiæ z po³ow± cukru pudru. Rozgotowane ¶liwki wymieszaæ z pozosta³± czê¶ci± cukru pudru i sokiem z cytryny. Wymieszaæ delikanie ¶liwki i bia³ka. W³o¿yæ do ¿aroodpornego pó³miska wysmarowanego t³uszczem i zapiec w ¶rednio nagrzanym piekarniku.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)