6 marca 2005 at 15:28
#42819
Edyta
Participant
[b]Cukinia zapiekana[/b]
[i]Sk³adniki:[/i]
2 ¶rednie cukinie
2 czubate ³yzki m±ki
1/2 szklanki ¶mietany
szklanka startego ¿ó³tego (ostrego) sera
sól i pieprz
mas³o do wysmarowania naczynia
[i]Sposób wykonania:[/i]
Cukinie umyæ, obraæ i zetrzeæ na tarce z ma³ymi lub ¶rednimi otworkami, dodaæ 2 czubate ³yzki m±ki, 1/2 szklanki ¶mietany, szklankê startego ¿ó³tego (ostrego) sera
sól i pieprz, wszystko razem wymieszaæ. ¯aroodporne naczynie wysmarowaæ mas³em, prze³o¿yc ca³± masê i piec oko³o 50 – 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Dobre na zimno i na gor±co.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)