Teraz pora na CUKINIÊ
[b]Cukinia w cie¶cie[/b]
[i]Sk³adniki[/i]
Cukinia
2 jajka
2 szklanki m±ki
1 szklanka wody gazowanej
1 szklanka mleka
sól
przyprawy w zale¿no¶ci od opcji:
sól, pieprz i papryka lub
cynamon, cukier waniliowy, kolendra i cukier puder.
[i]Sposób wykonania:[/i]
Przygotowaæ ciasto nale¶nikowe. Proponujê proporcje 2 jajka, 2 szk. m±ki i po szklance wody i mleka oraz szczyptê soli. (Chodzi o zwyk³e ciasto nale¶nikowe)
Obraæ cukiniê i pokroiæ w plastry, przed zanurzeniem w cie¶cie obsypaæ sol± czosnkow± i pieprzem b±d¼ papryk±. Sma¿yæ na patelni.
Je¿eli wersja s³odka, to przed zanurzeniem w cie¶cie obsypaæ cynamonem, cukrem waniliowym oraz kolendr±. sma¿yæ na patelni i podawaæ posypane cukrem pudrem.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)