11 lutego 2005 at 14:51
#42432
Katarzyna
Participant
Galaretka z nó¿ek
75dkg nó¿ek wieprzowych
25 dkg chudej wieprzowiny
15 dkg w³oszczyzny
2 li¶cie laurowe
4 ziela angielskie
4 ziarnka pieprzu
2 z±bki czosnku
sól
Nó¿ki, wieprzowina , rozdrobnione warzywa i przyprawy gotowaæ na ma³ym ogniu przez ok 4 godziny, a¿ miêso bedzie siê oddzielaæ. Pokroic miêso w kostkê i wrzuciæ do wywaru.Zagotowaæ i odcedziæ. Doprawiæ czosnkiem i sol± je¶li potrzeba. Na dno formy w jakiej mamy zamiar przygotowaæ danie po³o¿yæ marchewkê, potem miêso. Zalaæ wywarem, ostudziæ i zostawiæ do skrzepniêcia. Przed podaniem zebraæ t³uszcz. Dodawaæ na sa³acie z cytryn±.