Składniki:
- 1 paczka margaryny(250g.)
- 7 łyżek wody
- 1,5 szklanki cukru –
- 3 łyżki kakao
- olejek waniliowy
- 3 żółtka
- 3 białka(ubite na pianę)
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przyrządzenia:
Margarynę, wodę, cukier, kakao, olejek waniliowy zagotować tak aby nie było gródek i by powstała jednolita masa ,a po zagotowaniu ostudzić. Po wystygnięciu dodać 3 żółtka i wymieszać mikserem. Odlać z tej masy 0,5 szklanki do polania ciasta. Do pozostałej części dodać 1,5 szklanki mąki ubitą pianę. Wszystko wymieszać mikserem na niskich obrotach tak ,aby powstała jednolita masa. Przelać na formę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką lub bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 45 min. *Na końcu można również dodać rodzynki.
Smacznego