Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa Avgolemono, czyli grecka zupa cytrynowa

Składniki:
 
2 bulionetki Bulion drobiowy KNORR
• 100 g makaronu orzo (z wyglądu przypomina ryż
• 3 jaja kurze
• sok z jednej cytryny
• biały pieprz
• 1 cała cytryna
• natka pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Zagotuj 1,5 l wody. Wrzuć do garnka bulionetki Bulion drobiowy KNORR. Ugotuj makaron w bulionie.
Roztrzep w miseczce jaja, dodaj sok z cytryny, następnie dodawaj łyżka po łyżce gorący bulion. Po dodaniu jajek zupy nie należy już gotować!

Dopraw zupę szczyptą białego pieprzu, jeśli zachodzi taka potrzeba.
Podawaj z plastrami cytryny udekorowaną natką pietruszki.{hidetags}

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *