Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na łono natury

Zając w sosie własnym.

Składniki: Comber i uda zająca/dzikiego królika 5 dag marchwi 5 dag selera 5 dag pietruszki 5 dag cebuli 2 dag mąki 1 litr oleju butelka octu cukier pieprz ziarnisty pieprz mielony ziele Angielskie liście laurowe natka pietruszki jałowiec sól Przygotowanie: Mięso skropić i natrzeć octem. Warzywa obrać, pokroić w cieniutkie plasterki dodać 10 ml oleju…

Gulasz z jelenia.

Składniki: 2 kg mięsa z jelenia, sarny lub daniela (można mieszać te 3) 2 butelki półwytrawnej Sofii 3 śmietany 18% 40-75 dag suszonych grzybów; borowików, rydzy lub prawdziwków (świeże grzyby raczej się nie nadają choć to w końcu surwiwal ) Pieprz mielony Sól (bardzo mało) Oliwa ewentualnie olej lub inny tłuszcz roślinny (zwierzęcy psuje smak)…

Kanapeczki

Skład: pieczywo wedle uznania ser żółty szynka z puszki oliwki zielone papryka konserwowa (najlepiej ostra) ketchup lub sos cygański do wyboru: cebulka pomidor korniszony grzybki marynowane sałata   Sposób wykonania: Ja nie jestem zwolenniczką prostoty w jedzeniu wiec łącze wszystko jak leci. Najważniejsze aby w każdej kanapce znalazło się cos konserwowego, bo to nadaje smak.…