Surówka z porów i jabłek
Surówka z porów i jabłek4.64 out of 5 based on 119 voters.
Składniki:
- 3 pory
- 1 jabłko
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- sól
- cukier
- sok z cytryny
Sposób wykonania:
Pory pokroić w krążki, które sparzyć wrzątkiem aby zmiękły.
Obrane jabłko pokroić w kostkę i dodać do porów.
Następnie śmietanę wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny i polać sałatkę.
Całość jeszcze raz wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: piątek, 03, czerwiec 2011 10:34
- Izabella Wasilewska
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing