Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane pomidory z oliwkami

Składniki:

  • 6 pomidorów
  • 2 torebki ugotowanego na sypko ryżu
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ½ bakłażana
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki keczupu
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki czarnych oliwek
     

Sposób przyrządzenia:
Ugotowany ryż wystudzić. Pomidory umyć, osuszyć i z każdego odciąć czapeczkę, wydrążyć miąższ, pokroić w kostkę. Bakłażan umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, przesmażyć na oliwie. Wymieszać z ryżem, oliwkami, pokrojonym miąższem pomidorów, posiekaną natką pietruszki i keczupem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełnić pomidory i przykryć czapeczkami.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *