Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ziemniaczana ze szczypiorkiem i koperkiem

Składniki:

  • 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
  • 2 średnie cebule
  • pęczek  szczypiorku
  • pęczek zielonego koperku
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 łyżek octu
  • pieprz i sól do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ugotowane, ostudzone ziemniaki obrać, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w pół plasterki i zagotować z octem/ 3 łyżki/, bulionem i pieprzem. Gorąca zalewą zalać ziemniaki i odstawić do wystudzenia. Olej wymieszać z resztą octu, dodać posiekany zielony koperek i zielony szczypiorek. Dodać do sałatki. Całość przykryć i odstawić na 20 minut. Przed podaniem można przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *