Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z wątróbek indyka z gruszkami

Składniki:

  • 50 dag wątróbek indyka
  • 2 gruszki
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz
  • 20 dag liści różnych sałat
  • 2 łyżeczki posiekanego estragonu

    Sposób wykonania:
    Obrane gruszki pokroić na kawałki, które skropić okiem z cytryny.
    Następnie na rozgrzanej oliwie przesmażyć wątróbki.
    Po około 5 minutach zdjąć je z ognia na tą samą patelnie wlać ocet oraz musztardę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Ponownie włożyć wątróbki, podgrzać.
    Liście sałaty porwać na małe kawałki, dodać gruszki oraz wątróbki razem z sosem.
    Całość delikatnie przemieszać i posypać estragonem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *