Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ogórkowo czosnkowa

Składniki:

  • 2 długie zielone ogórki
  • 3 cebule
  • 8 ząbków czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 opakowanie sosu włoskiego
  • oliwa z oliwek

    Sposób przyrządzenia:
    Ogórki umyć, obrać i pokroić w talarki. Cebulę obrać i pokroić pól plasterki .Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać niewielką ilość oliwy z oliwek. Przygotować według przepisu sos włoski i przyprawić nim sałatkę, starannie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem do smaku, odstawić na około 2 godziny. Dobrze smakuje z pieczonymi ziemniakami lub białym pieczywem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *