Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń wołowa inaczej

Składniki:

  • 1 kg mięsa wołowego
  • ½ litra kwasu chlebowego
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • ½ selera
  • 1 pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Mięso dokładnie oczyścić po czym natrzeć majerankiem, natką pietruszki oraz oprószyć solą i pieprzem.
Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki, którymi obłożyć mięso.
Całość zalać kwasem chlebowym i wstawić do piekarnika.
W trakcie pieczenia przewracać mięso a gdy sos zacznie wyparowywać podlewać go kwasem chlebowym.
Miękkie mięso wyjąć z piernika a d powstałego sosu z pieczenia dodać mąkę przesmażoną na maśle.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Przed podaniem mięso pokroić na plastry i polać go sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *