Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panierowane kotlety z kani a la schabowy- Iwony

Składniki:

  • 4 duże kanie
  • ½ szklanki  mleka
  • 2-3 łyżki mąki
  • 3 jajka
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 15 dkg tłuszczu / smalec /
  • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Młode kapelusze kani z wierzchu wytrzeć ściereczką ściąć czubek, ukręcić korzonek. Kapelusze zanurzyć w mleku, doprawić do smaku solą i pieprzem, obtaczać w mące, rozmąconym jajku, a na końcu w bułce tartej i smażyć  na gorącym tłuszczu z obu stron. Podawać gorące. Tak jak kanie można smażyć  rydze i pieczarki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *