Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga lub halibut w orzechowej skorupce

Składniki:

    • 50 dkg filetów z pangi lub halibuta
    • 2 łyżki musztardy
    • 2 łyżki majonezu
    • szczypta mielonego pieprzu
    • szczypta granulowanego czosnku
    • ½ szklanki posiekanych orzechów nerkowca


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Wymieszać dokładnie musztardę, majonez, pieprz i czosnek. Każdą porcję ryby nasmarować przygotowaną mieszanką, obtoczyć w orzechach. Porcje ryby ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze do zapiekania, skropić oliwą. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Podawać z ryżem, frytkami lub białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *