Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety z pangi

Panga w piwnym cieście Iwony

Składniki: 6 filetów z pangi sok z cytryny sól, pieprz do smaku 2 jajka 20 dkg maki 1 szklanka jasnego piwa 3 łyżki maki olej do smażenia Sos: szklanka majonezu 3 łyżki kwaśnej śmietany ½  szklanki posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku, podzielić  na porcje, skropić sokiem z…

Panga z czosnkiem w ostrej czerwonej papryce Iwony

Składniki: 6 płatów pangi 2 łyżki mąki 3-4 pomidory 1 łyżka ostrej sproszkowanej papryki 3 czerwone papryki 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku olej/1 szklanka/ Sposób przyrządzenia: Filety pangi pokroić na kawałki, oprószyć mąką i smażyć  na oliwie na złocisty kolor z każdej strony. Na drugiej patelni wlać pozostały olej, dodać obrany, przeciśnięty  przez…

Panga w maladze Iwony

Składniki: 5 płatów pangi 3 jajka ½ szklanki śmietany kremówki włoszczyzna szczypta przyprawy do ryb ½ szklanki orzechów włoskich ½ szklanki  rodzynek szklanka malagi 8 łyżeczek  żelatyny 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 bułka kajzerka olej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Włoszczyznę  ugotować, zostawić wywar, cebulę  obrać, zeszklić na oleju, bułkę  namoczyć. Rybę…

Panga w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Składniki: 1 kg pangi 0,6 l śmietany 30 dag pieczarek olej mąka 2 cebule koperek cytryna sól pieprz Sposób wykonania: Pange skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie pieczarki pokroić w plasterki a cebulę posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym oleju. Wówczas zalać je śmietaną i trzymać na małym ogniu około 15…