Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krążki cebulowe w cieście piwnym Roksany

Składniki:

  • 1 butelka piwa
  • 2 jajka
  • ½ szkl oleju z orzechów ziemnych
  • 2 szkl mąki kukurydzianej
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 cebule
  • olej z orzechów ziemnych

Sposób wykonania:
Do piwa wbić jajka, wlać olej i dodać mąkę oraz sól.
Całość dokładnie wymieszać aby powstało gęste ciasto.
Natomiast  cebulę pokroić w dość grube plastry, które podzielić na pojedyncze krążki, które oprószyć mąką kukurydzianą.
Następnie zanurzać je w piwnym cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z orzechów ziemnych na złoty kolor.
Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i oprószyć solą do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *