Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka kartoflana z boczkiem i serem

Składniki:

  • 8 kartofli
  • 8-10 cienikach plasterków boczku
  • 250 g sera cze dar
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Kartofle pokroić w cienkie talarki, które gotować na parze ok. 5 minut po czym oprószyć je solą oraz pieprzem.
    Następnie plastry boczku ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem, na nim ułożyć ziemniaki i posypać całość serem.
    Układać w taki sposób składniki do ich wyczerpania.
    Wstawić zapiekankę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec ok. 20-25 minut.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *