• 0.5 kg mieszanego mięsa mielonego,
  • 1 jajko
  • 1 bułka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • bułka tarta wymieszana z sezamem
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Namoczyć bułkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Mięso wymieszać z odciśniętą bułką, cebulą, czosnkiem i jajkiem. Przyprawić. Z masy formować małe kulki i lekko je spłaszczyć. Każdą obtoczyć w bułce i ziarnach sezamu. Na drewniane szpadki do szaszłyków, uprzednio namoczone w wodzie, nabijać delikatnie kulki mięsne i piec przez 15 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Podawać z pieczywem i sałatką.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi