• 60 dag szynki z dzika bez kości
  • 15 dag cebuli
  • szklanka octu winnego
  • 2 owoce ostrej papryki konserwowej
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 2 dag mąki tłuszcz
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • 4 łyżki whisky
  • sól, pieprz i czosnek do smaku


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, pokrajać w niewielką kostkę, lekko rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą i obłożyć obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulą, zalać octem połączonym ze zmieloną papryką i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 h. Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć i nadziewać na szpadki razem z cienkimi plastrami boczku wielkości kawałków mięsa. Posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron, wlać śmietanę i whisky, dusić kilka minut i doprawić.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi