Szaszłyczki z mintaja

9629
com_content.article
(Oddano 245 głosów z średnią 4.60 z 5)
Szaszłyczki z mintaja 4.60 out of 5 based on 245 voters.


 

Składniki:


  • 40 dag filetów z mintaja
  • 2 cebule
  • 20 dag pieczarek (najlepiej małe)
  • 1 czerwona lub żółta papryka
  • 1 mała cukinia
  • przyprawa po grila

     Wykonanie:
    Filety pokroić na nieduże kawałki.
    Pieczarki obmyć i obrać. Paprykę oczyścić z nasionek i pokroić w dużą
    kostkę. Cebulę obrać i pokroić na talarki cukinie umyć i pokroić na
    małe porcje.
    Na patyczki grillowe nakłuwamy po kolei mintaja, pieczarki, cebulę,
    paprykę i cukinię.
     Całość posypujemy przyprawą do grilla i kładziemy na ruszt.
     Smażymy z każdej strony, aby rybka się upiekła.
     Możemy do tego podać bułeczki- kajzerki zapieczone na grillu.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Albina Jawicz

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi