Sos rumiany
Sos rumiany4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 5 łyżek cukru
- 3 cebule
- 1 szkl bulionu
- 1 cytryna
- 1 łyżka masła
- szczypta soli
- 1 łyżka mąki
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć cukier aby powstał karmel, wówczas rozprowadzi go bulionem.
Następnie dodać posiekaną cebule.
Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz solą.
Zaprawić odrobiną mąki.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: piątek, 04, listopad 2011 13:13
- Jacek Miłek
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny