Smażony filet z okonia z pomidorami i papryką

19968
com_content.article
(Oddano 22 głosów z średnią 3.50 z 5)
Smażony filet z okonia z pomidorami i papryką3.50 out of 5 based on 22 voters.


Składniki:


  • 50 dkg filetów z okonia
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • oliwa
  • skórka otarta z cytryny do smaku
  • 2 czerwone papryki
  • 2 pomidory
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Smazony Filet Z Okonia
 

Sposób przyrządzenia:
Filety z okonia umyć i osuszyć. Przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 15 minut. Paprykę oczyścić, pokroić na długie paski usuwając gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać paprykę, smażyć na małym ogniu aż zmięknie, przyprawić do smaku solą, pieprzem i skórką cytrynową, utrzymywać w cieple. Filety obtoczyć w wymieszanych mąkach, smażyć na dobrze nagrzanym oleju. Równolegle obsmażyć na patelni pokrojone w grube plastry pomidory. Na półmisku ułożyć pomidory, na nich porcje ryby, całość obłożyć usmażoną papryką i posypać posiekaną natką pietruszki.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Monika Barciś
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi