Sałatka z pekińskiej, moreli i pomarańczy
Sałatka z pekińskiej, moreli i pomarańczy4.69 out of 5 based on 67 voters.
Składniki:
- 40 dag kapusty pekińskiej
- 2 pomarańcze
- 4 morele suszone
- 100 ml soku pomarańczowego
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki majonezu
- sok z cytryny
- pieprz
Sposób wykonania;
Kapustę poszatkować, obrane pomarańcze podzielić na cząstki a morele pokroić na mniejsze kawałki.
Następnie majonez wymieszać z musztardą, sokiem z pomarańczy i cytryny.
Doprawić jeszcze do smaku pieprzem i polać sałatkę.
Całość jeszcze raz wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Sałatki
- Opublikowano: poniedziałek, 14, listopad 2011 09:47
- Olga Wasik
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing
-
Sałatka z buraków i fasoli
-
Sałatka ze słodkiej cebuli Iwony
-
Sałatka z czerwonej kapusty i jabłka Eweliny
-
Sałatka z korzenia selera i gruszek Patryka
-
Sałatka śledziowa z ziemniakami i fasolą
-
Sałatka warzywno-owocowa z rodzynkami
-
Sałatka z kalarepki, ogórka i jabłka
-
Sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem