Sałatka kapuściana z winem
Sałatka kapuściana z winem 4.64 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
- 50 dag czerwonej kapusty
- 2 soczyste winne jabłka
- kieliszek wytrawnego czerwonego wina
- łyżka rodzynków
- 2 łyżki oliwy
- sok z cytryny
- cukier
- sól
Sposób wykonania:
Kapustę poszatkować a jabłka zetrzeć na tarce.
Skropić winem i posypać rodzynkami.
Doprawić jeszcze do smaku sokiem z cytryny, oliwą, solą oraz cukrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sałatki
- Opublikowano: piątek, 14, październik 2011 02:02
- Magda Lisek
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing
-
Sałatka z buraków i fasoli
-
Sałatka ze słodkiej cebuli Iwony
-
Sałatka z czerwonej kapusty i jabłka Eweliny
-
Sałatka z korzenia selera i gruszek Patryka
-
Sałatka śledziowa z ziemniakami i fasolą
-
Sałatka warzywno-owocowa z rodzynkami
-
Sałatka z kalarepki, ogórka i jabłka
-
Sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem