Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryżowe pulpeciki

Składniki:

  • 25 dkg ryżu
  • ½ kg mielonego mięsa drobiowego
  • 1 czerwona papryka
  • 4 kiszone ogórki
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • ½ szklanki keczupu
  • przyprawa do grosa
  • puszka czerwonej fasoli
  • kilka listków natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ryż ugotować na sypko. Mielone mięso z kurczaka podsmażyć na oleju, dodać do smaku przyprawę do gyros. Paprykę umyć, osączyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Fasolę konserwową osączyć na sicie. Wszystkie składniki wymieszać z mielonym mięsem, doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać majonez i keczup. Z powstałej masy uformować pulpeciki, ułożyć na półmisku, udekorować listkami natki pietruszki. Schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *