Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z filetem z pangi i ananasem

Składniki:

  • 20 dkg filetów z pangi
  • 1 woreczek ryżu
  • sól
  • sok z cytryny
  • 4 łyżki wody
  • 4 łyżki keczupu
  • 2 plasterki ananasa z puszki
  • szczypta przyprawy chilii
  • szczypta świeżego białego pieprzu

    Sposób przyrządzenia:
    Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko, odstawić ,żeby nie wystygł. Filet z pangi umyć, osączyć i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 15 minut, pokroić w dużą kostkę, przełożyć na patelnię, dodać 4 łyżki wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać keczup i dusić 5 minut na małym ogniu. Ananasa drobno pokroić, wrzucić do ryby, przyprawić chilii. Całość wymieszać z gorącym ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *