• 1 kg polędwica wołowa środkowa
  • 2 szklanki wina czerwonego
  • 3 łyżki masła
  • kilkanaście marynowanych pieczarek
  • 2 cebule
  • liść laurowy
  • mąka
  • pieprz i sól


Sposób przyrządzenia:
Oczyszczoną z błon polędwice marynować przez 6 godzin w winie. Pieczarki wyjąć z marynaty, opłukać, pozostawić aby obeschły. Cebulę obrać, pokroić drobno, zeszklić na maśle, dodać przyprawy, pieczarki, przez kilka minut poddusić. W wyjętym z marynaty mięsie wykonać długim ostrym nożem kieszeń, napełnić ją farszem, spiąć wykałaczką. Tak przygotowany kawałek mięsa przyprawić, obtoczyć w mące, obsmażyć na maśle. Wstawić do piekarnika, dopiec polewając winem.

 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi