Placki ziemniaczane z rybą i kaparami

30683
com_content.article
(Oddano 113 głosów z średnią 4.65 z 5)
Placki ziemniaczane z rybą i kaparami4.65 out of 5 based on 113 voters.


Składniki:


    • 1 kg ziemniaków
    • ½ kg filetów z tilapii
    • 1 ½ łyżki  kaparów
    • szczypior z 5 dymek
    • sok z cytryny
    • sos tabasco
    • 2 jajka
    • 4 łyżki oleju
    • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:

    Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać  pokrojoną w kawałki rybę, drobno posiekany szczypiorek, kapary i jajka .Doprawić do smaku, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i tabasco. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki i formować placki, smażyć na złocisty kolor z każdej strony.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi