Piskorze smażone z miodem i żurawinami

13708
com_content.article
(Oddano 239 głosów z średnią 4.38 z 5)
Piskorze smażone z miodem i żurawinami4.38 out of 5 based on 239 voters.


Składniki:


  • 800 g piskorzy
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki maki
  • 2 szkl. żurawin
  • 3/4szkl. miodu
  • sól

Sposób wykonania:
  1. Żurawiny rozgnieść widelcem po czym wymieszać je z miodem i doprowadzić do wrzenia.
    W między czasie piskorze oczyścić i wypatroszyć po czym oprószyć solą i obtoczyć w mace.
    Następnie usmażyć je na rozgrzanym oleju.
    Przed podaniem polać sokiem z żurawin i miodu.
     

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi