Piersi z kurczaka w majeranku
Piersi z kurczaka w majeranku 4.59 out of 5 based on 106 voters.
Składniki:
- 1 ½ kg filetów z piersi kurczaka
- ½ szklanki ostrej musztardy
- 1 kostka masła
- 5 łyżek płynnego miodu
- 6 łyżek majeranku
Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, obtoczyć w majeranku i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Masło roztopić na małym ogniu, dodać musztardę i miód, delikatnie wymieszać. W żaroodpornym naczyniu układać mięso, wlać przygotowany sos musztardowo- miodowy. Piec w piekarniku na ruszcie nagrzanym do temperatury 180 stopni C i piec około 40 minut. Dobrze smakuje z pieczonymi ziemniakami i sezonową surówką.
- Szczegóły
- Kategoria: Piersi z kurczaka
- Opublikowano: środa, 16, luty 2011 09:09
- Monika Saja
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany