Pieczona żabnica pachnąca cytryną

31162
com_content.article
(Oddano 122 głosów z średnią 4.55 z 5)
Pieczona żabnica pachnąca cytryną4.55 out of 5 based on 122 voters.


Składniki:


  • 50 dkg filetów z żabnicy
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki
  • oliwa
  • sól, pieprz

Pieczona Zabnica

Sposób przyrządzenia:
Filety z żabnicy przyprawić solą i pieprzem, ułożyć w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Filety zrosić roztopionym masłem i oprószyć tartą skórką cytrynową. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 20 minut, dodać sok z cytryny i resztę masła, piec jeszcze 2 minuty. Podawać z plastrami avokado i cytryny.
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi