Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z zielonego groszku

Składniki:

  • 50 dkg zielonego mrożonego groszku
  • sok z 1 cytryny
  • ½ szklanki tartego parmezanu
  • ½ szklanki uprażonych lekko ziaren słonecznika
  • szczypta pieprzu kajeńskiego
  • ½ łyżeczki otartej z cytryny skórki
  • sól do smaku


Sposób przyrządzenia:

Rozmrożony groszek obgotować przez kilka minut. Odcedzić, osuszyć. Tak przygotowany groszek zmiksować, dodać sok z cytryny, pieprz kajeński, ziarna słonecznika, ponownie zmiksować. Piure z groszku wymieszać z parmezanem, dodać solo do smaku, ponownie wymieszać. Doskonały dodatek do kanapek z pszennego pieczywa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *