Ostrygi w śmietanowym sosie

4749
com_content.article
(Oddano 380 głosów z średnią 4.55 z 5)
Ostrygi w śmietanowym sosie4.55 out of 5 based on 380 voters.


2pr0

Składniki:

  • 50 dkg wyjętych ze skorup ostryg
  • ½ szklanki rozpuszczonego masła
  • 1 szklanka posiekanego selera naciowego
  • 3 łyżki posiekanej cebuli
  • 1 szklanka dobrej śmietany
  • 1 szczypta pieprzu kajeńskiego
  • sól, czarny pieprz

Sposób przyrządzenia:
W dużej patelni rozgrzać masło, dodać seler i cebulę, chwilkę smażyć na małym ogniu mieszając. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy ostrygi, przyprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem oraz dodajemy pieprz kajeński. Podgrzewamy do momentu aż ostrygi zaczną się skręcać, zalewamy śmietaną, chwilę razem dusimy, ewentualnie doprawiamy i podajemy z białym pieczywem.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez Iza

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi